Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Посланик Бегович: Имам за задача максимално да сближа България и Босна и Херцеговина

Здравко Бегович, посланик на Босна и Херцеговина у нас, „Светът е бизнес“, 19.08.2019 г.

Здравко Бегович, посланик на Босна и Херцеговина у нас, „Светът е бизнес“, 19.08.2019 г. Здравко Бегович, посланик на Босна и Херцеговина у нас, „Светът е бизнес“, 19.08.2019 г.

Босна и Херцеговина (БиХ) е в процес на преговори с България за установяване на партньорски отношения между босненските производители на мебели и българските търговци и прекупвачи. Това става ясно от изказване на посланика на БиХ в София негово превъзходителство Здравко Бегович в разговор с Николай Кръстев за предаването „Светът е бизнес“.

Още по темата

„Искам да подчертая възможностите за сътрудничество в дърводобива в БиХ. Ние сме един от големите износители на мебели в Европа. В момента водя разговора с председателя на стопанската камара на България за организиране на посещение на производители на мебели от БиХ, за да ги свържем с по-значими купувачи. Смятам, че реално в тази област може да има сътрудничество“.

Още по темата

Специалната задача, с която е натоварен Бегович при назначението си, е да развие максимално двустранните отношения между двете балкански държави в областите на икономиката, културата, образованието и здравеопазването, коментира още посланикът.

Още по темата

„За краткото време, което съм тук, за пръв път в БиХ беше директорът на Народния театър „Иван Вазов“. През ноември в София Народният театър на Република Сръбска ще има представление. През март българският Народен театър ще се представи в БиХ. Председателят на фискалния съвет на Република Сръбска в Босна и Херцеговина проф. Краишник беше тук и разговаря с българския му партньор. В ход е подготовка за подписване на меморандум за сътрудничество“.

Още по темата

Вътрешното-политическият и икономическият живот в Босна и Херцеговина продължава да страда от липсата на сформирано правителство след миналогодишните избори. Надеждите на Здравко Бегович са, че до края на септември или началото на ноември правителството ще е факт, а до края на година това би имало своето отражение върху всички важни сектори в страната.

В какво друго се изразява подобряването на добросъседските отношения между БиХ и България може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Светът е бизнес