Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Износът на IT услуги от Израел от 2018 г. е на стойност 50 млрд. долара

Виолета Дяченко, заместник-посланик на Държавата Израел у нас, Светът е бизнес, 19.06.2019

От 2018 г. износът на IT услуги от Израел достига до 50% от общия обем на износа от държавата - 50 млрд. долара. Всичко това е благодарение на действията, предприети на много ранен етап от развитието на Израел, както и заради вълната от иновации от различни области. Това спомена Виолета Дяченко, заместник-посланик на Държавата Израел у нас, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев.

"По повод InnoStart Forum 2019 трябва да отдам дължимото на организаторите, АмЧам и съответните структури от Израел. С израелското и американското посолство ще бъдем домакини на срещата на много високо равнище на официални представители и от Израел, и от САЩ, и от съответните съседни държави".

Искаме да проучим най-добрите възможности и да видим кои са уникалните екосистеми на Израел, както и да разширим българо-израелското сътрудничество, твърди Виолета Дяченко. "В рамките на този форум ще бъдем домакин на представители на всички сектори от израелската екосистема - правителство, бизнес сектор, академични кръгове, инвестиционни фондове", допълни тя.

Още по темата

В сектора на Intel в Израел има структури, които са много важни по отношение на иновациите, тъй като там се прилагат нови изобретения като микропроцесори, подчерта гостът. "Синът на Шимон Перес продължава делото на баща си, породено от Фондацията за мир и Центъра за иновации на Шимон Перес. Центърът е една от най-напредничавите структури", добави той.

"Израел има различен обем на ресурси от тези в България. Политически от установяването си досега Израел е остров. Голяма роля има и армията. Страната е най-големият инвеститор в научна развойна дейност на глава от населението на целия свят".

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес