Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Задава се цунами от кибератаки, за което трябва да сме готови

Ариел Каро, вицепрезидент на израелската военнотехнологична компания Rafael, отговарящ за програмата ISTAR и бивш бригаден генерал от израелското военно разузнаване, „Светът е бизнес“, 03.06.2019 г.

Ариел Каро, вицепрезидент на израелската военнотехнологична компания Raphael, отговарящ за програмата ISTAR и бивш бригаден генерал от израелското военно разузнаване, „Светът е бизнес“, 03.06.2019 г. Ариел Каро, вицепрезидент на израелската военнотехнологична компания Raphael, отговарящ за програмата ISTAR и бивш бригаден генерал от израелското военно разузнаване, „Светът е бизнес“, 03.06.2019 г.

Куберсигурността заема все по-важна роля в държавното управление и бизнеса, тъй като технологиите се развиват толкова мащабно, че виртуалните вреди се превръщат в реални щети за физическия свят. Вицепрезидентът на израелската военнотехнологична компания Rafael, отговарящ за програмата ISTAR (разузнаване, наблюдение, придобиване на цели и последващо разузнаване) и бивш бригаден генерал от израелското разузнаване Ариел Каро коментира опасностите в киберпространството и развиващото се партньорство между компанията му и българската държава в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

„Не можем да разграничим физическата от виртуалната защита, защото с атака срещу софтуера някой би могъл да навреди на инфраструктурата ви. Следващото цунами в кибернетичния свят може да бъде в оперативните технологии, които свързват кибернетичния и физическия свят“.

Още по темата

В съвременния свят няма значение, дали сте държавен ръководител или мениджър в частна компания, що се отнася до отговорността да защитавате информацията си от хакерски намеси, смята генерал Каро.

„Вече не говорим за киберсигурност, а за киберзащита, защото това се превръща в бойно поле“.

Виртуалната защита вече е част от националната сигурност на всяка една държава, смята още генералът.

„Rafael вече работи с българските въоръжени сили, като важен доставчик и партньор по въздух, земя и море. Искаме да бъдем част и от кибернетичното пространство в страната“.

Целия разговор за киберсигурност може да видите по-горе.

Последни новини
Още от Светът е бизнес