Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Фокусът в ролята на HR мениджъра - да познава пазарните тенденции и ценности

Георги Менев, ръководител на Центъра за бизнес услуги в Сандвик Груп и Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, Светът е бизнес, 29.05.2019

Когато говорим за Човешки ресурси, основната ценност/актив на фирмата, са хората. Финансовият отчет на фирмата сочи, че основната част от нашия бизнес план, са заплатите на хората, мотивацията им, тренингът. Това е свързано и с динамиката и гъвкавостта в света. На пазара навлизат ново поколение служители. А глобално ролята на HR мениджъра е да познава пазара. Това заяви Георги Менев, ръководител на Центъра за бизнес услуги в Сандвик Груп, в компанията на Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Във фирмата, която аз управлявам, средната възраст на наетите служители е 30 години. Те са с друга, комплексна ценностна система. Развитието на високите технологии е другият важен фактор. Плоска йерархия, матрична структура са все по-осезаеми. Групата интереси стават съществена част".

В нашата фирма държим политиката на „отворени врати“, уточни гостът. "Моят офис е позициониран така, че да е максимално отдалечен от рецепцията. Но всеки може да влезе по всяко време при мен. Има момент на самоконтрол", допълни той.

"Ние извършваме главно финансови услуги за големите предприятия на компанията във Финландия, Германия, Франция, Испания, Швеция. Нашето предимство е високата квалификация на хората, както и добрият ценови клас, в който се намираме".

Ролята на HR мениджъра е да познава пазара – аналогичните на нас фирми, ценностите им, подчерта Георги Менев. "Едната роля е на прекия мениджър, другата е на HR мениджъра. Ние правим срещи, където хората се срещат през ниво, за да се усетят нагласите. Според мен основното е атмосферата в компания. Показател са и Engagement Survey с фиксирани и отворени въпроси. HR мениджърът трябва да следи и за прозрачността", спомена той.

Последни новини
Още от Светът е бизнес