Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Проблемът на БПЦ - фундаментален и имиджов

Проф. Росен Стоянов, политически комуникации в НБУ; Светът е бизнес, 07.05.2019

Проф. Росен Стоянов, политически комуникации в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Росен Стоянов, политически комуникации в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проблемът на Българската православна църква (БПЦ) е и фундаментален – стратегически, дългосрочен, репутационен, и конкретен, имиджов. Тя не успя да разкаже какво е различното между Католицизма и Източното православие. Църковността и религията е по-скоро догма, канон, но има и своето съвременно разбиране в пространството. Това коментира проф. Росен Стоянов, политически комуникации в НБУ; в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Нямам духовен сантимент към Римокатолическата църква. Като че ли се оказа, че на фона на 50 000 регистрирани католици в България излъчването посещението на папа Франциск премина в отразяване на внушенията, които са от Бога, а не толкова като политическо събитие, каквото беше. Папата бе тук по покана на държавните власти. Той определено бе като лидер в посещението си у нас. Излезе от рамката на догмата, характерна за католическата църква".

Българинът определено има проблем с духовността и тук роля би трябвало да има църквата, смята професор Стоянов.

В България, преценявайки политическата реклама, моята оценка е за един инфантилен оптимизъм по отношение на евроизборите, счита гостът. За да бъде Европа разбрана, трябва да бъде разказвана по правдив и достъпен начин, което е основен проблем на партиите у нас, добави още Росен Стоянов.

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес