Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Бързи плащания без такси - мисия възможна

Едуард Цветанов, ПР мениджър на Revolut за България, Светът е бизнес, 30.04.2019

Revolut е дигитална банкова алтернатива. Основата на приложението е, че то е свързано с предплатена карта, която дава възможност на клиентите да управляват своите финанси, без това да изисква такси или да отнема излишно време. Това каза Едуард Цветанов, ПР мениджър на Revolut за България, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

„От декември 2018 г. Revolut има специализиран банков лиценз от Литва. Това означава, че разширяваме своето портфолио на продукти и допълнително създаваме условия, които предразполагат клиентите да управляват парите си без граници и без такси“.

Клиентите могат да ползват Revolut за разплащания в страната или чужбина. Технологията, която използваме, е безконтактна, обясни Цветанов.

Хората искат всичко да става бързо и по възможност без такси, заяви гостът.

„Работим с над 150 валути. Към момента в самия Revolut акаунт може да се обменят 29 валути“.

Компанията планира да разполага със 100 хил. потребители в България до края на 2019 г., отбеляза Цветанов.

Има два начина за обмяна на валута с Revolut, разказа той.

"Първият начин е автоматичното обменяне на реалния междубанков курс. Има и втора опция, която може да се използва. Ако потребителят пътува в държава, където валутата е волатилна, приложението може да се настрои да обмени автоматично сума, когато определена валутна двойка падне до дадено съотношение".

Във видео материала може да видите целия разговор.

Последни новини
Още от Светът е бизнес