Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Динамиката на технологиите – основно предизвикателство пред киберсигурността

Александър Стаменов, CLICO Bulgaria, Светът е бизнес, 22.02.2019

Александър Стаменов, CLICO Bulgaria, и Николай Кръстев, водещ на предаването "Светът е бизнес". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Стаменов, CLICO Bulgaria, и Николай Кръстев, водещ на предаването "Светът е бизнес". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Динамиката на технологиите е основното предизвикателство пред компаниите и правителствата при осигуряването на киберсигурност. Това каза Александър Стаменов, CLICO Bulgaria, в интервю за Николай Кръстев, излъчено в предаването „Светът е бизнес“.

„Киберзаплахите отпреди 2 години не са проблем на днешните защити. Предизвикателствата вече се нуждаят от нови решения“.

Стаменов отбеляза, че правителствата трябва да имат гъвкави организации и инструменти, за да се справят успешно с киберзащитата.

„Организациите изпитват затруднения основно за базите си данни, мерките и стратегиите, които трябва да разпишат за опазването им. Процесът трябва да е постоянен, да се развива“.

Александър Стаменов беше един от участниците в първото издание на международната конференция по киберсигурност Sofia Cyber Sec 2019, организирана от Дигитална национална коалиция (ДНК).

Вижте повече във видео материала. 

Последни новини
Още от Светът е бизнес