Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

България все още няма институция, отговаряща за киберсигурността

Гергана Паси, президент на Дигиталната Национална Коалиция, Светът е бизнес, 22.02.2019

Николай Кръстев, водещ на предаването "Светът е бизнес", и Гергана Паси, президент на Дигиталната Национална Коалиция. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николай Кръстев, водещ на предаването "Светът е бизнес", и Гергана Паси, президент на Дигиталната Национална Коалиция. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Макар да прие новия Закон за киберсигурност, България все още няма лице или институция, които да отговарят за темата. Това каза Гергана Паси, президент на Дигиталната Национална Коалиция, в интервю за Николай Кръстев, излъчено в предаването „Светът е бизнес“.

Европа като цяло закъснява в създаването на една сигурна интернет среда... Още повече, че предстоят едни от най-важните европейски избори, на които без съмнение ще има опити за външни атаки. Европейската комисия все пак се готви за тях, води се и дискусия за въвеждането на санкции в случаи на констатирани хакерски атаки“.

Паси отбеляза, че частният сектор все повече започва да си дава сметка за предизвикателствата в тази насока и да поема отговорност за въпросите, свързани с държавната сигурност.

Никоя страна не е готова да се справи с това предизвикателство сама. Решенията трябва да се взимат заедно на национално и европейско ниво“.

Гергана Паси беше един от участниците в първото издание на международната конференция по киберсигурност Sofia Cyber Sec 2019, организирана от Дигитална национална коалиция (ДНК).

Повече по темата вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Светът е бизнес