Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Българското вино се предлага на все повече международни пазари

Галина Нифору, председател на Българска асоциация на износителите на вино, Светът е бизнес, 14.02.2019

От няколко години у нас се работи за извеждането на българското вино на международни пазари, които се считат за най-важни – Китай, Япония, САЩ и Канада. Това каза Галина Нифору, председател на Българска асоциация на износителите на вино, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

Нифору посочи, че съвсем скоро за пръв път родно вино ще се появи на канадския пазар. Тя коментира и мястото на българските вина на пазарите в САЩ.

„Американският консуматор е много любопитен и непредубеден. За него не е проблем да опита нещо ново, да го хареса и да стане лоялен клиент на даден бранд“.

Гостът посочи, че най-голям пазар за България от експортните дестинации остава Русия, но предлаганите вина там са на по-ниска цена.

„Европейските пазари също се отварят, започват да се изнасят вина на по-висока цена. Полша е една от добре развиващите се страни в това отношение“.

Като най-конкурентен винен пазар в света Нифору определи британския.

Консумацията и на българския пазар расте, добави гостът. Тя отбеляза необходимостта от по-детайлно райониране на вината, за да може консуматорите у нас да се ориентират по-лесно.

„Избите в България са 260... Всички те се развиват, искат да показват нови марки, вече залагат малко повече на маркетинга“.

Вижте повече във видео материала. 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес