Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

От края на 19-ти век до средата на 20-ти се говори с много позитивен тон за България

Димитър Димитров, журналист, Светът е бизнес, 04.02.2019

Поредицата „Светът на българския воин“ показва, че непосредствено след Освобождението България е един изключителен фактор на световната сцена. Това разказа журналистът Димитър Димитров, неин автор, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

Димитров посочи, че третата книга от поредицата е насочена към величието на българската армия, която страната създава буквално за няколко години от Освобождението до Първата световна война. Гостът разказа, че интересът към нея е наистина изключителен и тя е отразявана в почти всички европейски медии.

През 1915 г. английски кореспондент специално издава брошура, в която обяснява защо българската армия трябва да бъде привлечена на британска страна... войската се преценява като най-силната по рода си за една малка държава“.

Като цяло в края края на 19-ти век до средата на 20-ти се говори с много позитивен тон за България в международната общност, отбеляза Димитров.

По-рано днес се състоя и премиерата на третата книга от поредицата "Светът за българския воин" - "Първа световна война 1915–1918" във Централния военен клуб в София. Тя беше представена от автора ѝ Димитър Димитров и от акад. Георги Марков.

Гледайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от Светът е бизнес