Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

България трябва да се подготви за Brexit без споразумение

Владимир Кисьов, международен анализатор, бивш зам.-министър на външните работи и промишлеността, Фондация Европейски институт, Светът е бизнес, 16.01.2019

След неодобрението на британския парламент, с което срещна на сделката на премиера Тереза Мей и Брюксел, вариантът за протичането на Brexit без споразумение остава един от най-възможните. Много страни вече започнаха да се готвят за подобен сценарий, България трябва да направи същото. Това каза Владимир Кисьов, международен анализатор, бивш зам.-министър на външните работи и промишлеността, Фондация "Европейски институт", в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

При протичането на т.нар. „твърд“ Brexit ще има много двустранни споразумения, които трябва да се сключат в различни области, освен тези, които ще сключи Великобритания с Европейския съюз. Уреждането на статута на европейските граждани в Кралството е един от най-важните казуси, които ще бъдат поставени след подобна раздяла между Великобритания и блока“.

Гостът коментира и възможността Brexit да бъде отложен, като посочи, че това би повлияло и на предстоящите европейски избори през май, тъй като не е ясно дали Кралството ще вземе участие в тях.

Кисьов изтъкна като най-добър вариант Великобритания едностранно да отмени Brexit.

Повече вижте във видео материала. 

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес