Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

България се нуждае от повече мечтатели като Мъск

Д-р Реджи Чандра, CEO на Rhythm Engineering, Светът е бизнес, 11.10.2018

В България има множество инвестиции и много венчър капиталисти. Впечатляващо е желанието на предприемачите да се учат, да се развиват, а не просто да взаимстват вече работещи идеи от други места. За да се превърне страната в стартъп хъб за Източна Европа обаче са необходими още мечтатели. Силициевата долина не е станала това, което познаваме, заради една компания. Това значи да си цяла отделна екосистема. Това каза д-р Реджи Чандра, CEO на Rhythm Engineering, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

„Да бъдеш предприемач е начин на мислене. Между бизнеса и предприемачеството има голяма разлика. Идеята, готовността да намериш нейното финансиране, да го заплащаш в годините и да работиш за реализацията ѝ различава предприемачите. В много значителна част предприемачеството е риск“.

Д-р Чандра определя България като свой дом. Според него у нас има огромен потенциал.

Компанията, чийто главен изпълнителен директор е той, разработва професионални решения в сферата на трафика, разказа гостът.

„Rhythm Engineering разработва система, която е базирана на изкуствен интелект. На практика това е един робот, обучен да се държи като човек. Той обработва информацията за идващите автомобили и това, което правят другите светофари в момента. На базата на тази информация той преценява и сменя сигнала. “

За компанията у нас работят около 20 души, посочи директорът ѝ, като добави, че постоянно се търсят нови служители. Намирането на необходимите професионалисти той определи като труден процес.

Според д-р Чандра технологиите са единственият начин за оптимизацията на трафика в София, тъй като броят на жителите на столицата расте постоянно, а инфраструктурни промени няма как да бъдат правени ежедневно.

Използването на изкуствен интелект при регулацията на трафика би донесло икономически ползи за града и би намалило нивата на вредните емисии, което цялостно ще окаже положително въздействие върху качеството на живот, допълни д-р Чандра.

Вижте повече във видео материала. 

Последни новини
Още от Светът е бизнес