Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Ледовете се разпукват от вятъра на промяната в Саудитска Арабия

Георги Милков в Светът е бизнес, 21.03.2018

Георги Милков, журналист, специалист по международни отношения. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Милков, журналист, специалист по международни отношения. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Твърде много неща се говорят и твърде много неща се случват в Близкия Изток. Невероятно е колко големи по обем, силни по интензитет промени се случват в Саудитска Арабия. Това каза Георги Милков, журналист, специалист по международни отношения, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Вероятно няма друга страна в света, където да се случват толкова много промени в толкова кратък времеви период. За това често говорим, че случващото се може да бъде сравнено с революция - една необикновена, невиждана до сега революция". 

Планът за промяна на Саудитска Арабия наистина е амбициозен, обясни гостът. "Програмата на принца, известна като "Визия 2030", наистина визира един много дълъг период от време с много неща, които трябва да се случат. Всички ние се надяваме да успее.

Това, което виждаме в СА като промени е една много малка част от заявеното, което предстои да се направи. Става дума за широкомащабни промени, които касаят не само правата на жените

Ще стигнат ли силите на Мохамад бен Салман да реализира реформите, които замисля? Колко дълбоки са промените, които бяха немислими до скоро по отношение на правата на жените, отмяната на забраните за забавления и т.н.? Отслабва ли хватката на религиозната полиция? Ще успее ли да излезе от свръхзависимостта си от петрола икономиката на Саудитска Арабия?

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Светът е бизнес