Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Накъде вървят отношенията Лондон - Москва след изборите в Русия

Мария Спирова в Светът е бизнес, 19.03.2018

Няма изненадани в Лондон след преизбирането на Владимир Путин за президент на Русия. Това каза Мария Спирова, журналист във Великобритания, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев. 

Медиите коментираха, че отравянето с бойно химическо оръжие на баща и дъщеря Скрипал в столицата на Великобритания е било жест от страна на Путин към своите избиратели, за да се демонстрира сила, каза събеседничката. "Няма изненадани, но има горчивина".

"В Лондон се коментира, че преживяваме дежавю. Че вече сме виждали как режимът на Путин прави избори. Че елементите на изборната активност, както и изборната активност на отдалечени райони и малки населени места продължават да повтарят изградения модел - на много висока активност, на много тенденциозно отразяване на медиите. Впечатление направи изказването на шефката на държавната избирателна комисия, която обвърза високата избирателна активност като подкрепа за преизбирането на Путин директно с посланието на Запада, който вижда с нова сила враг във връзка със случващото се в Солсбъри". 

Тонът между Великобритания и Русия се втвърдява експоненциално от 4 март насам, подчерта събеседничката. 

Експертите, които пристигат във Великобритания, ще потвърдят или отхвърлят първоначалните лабораторни изследвания на химичния състав на използваното вещество, с което са отровени Скрипал и дъщеря му, а за това ще са нужни две седмици, обясни Спирова. 

Накъде тръгват руско-британските отношения? 

Вижте целия коментар. 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес