Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Менторството като път към успеха за младите хора

Венеция Ангова, председател на ABLE, и Николай Николов, проектен лидер в организацията , Светът е бизнес, 16.02.2018

Снимка: Pixabay.com Снимка: Pixabay.com

Докато не станеш ментор, не можеш да разбереш колко положително действа това както за твоя ученик, така и за теб. Това е невероятно изживяване – да даваш от себе си за благото на обществото.

Това сподели в студиото на „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков Венеция Ангова, председател на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Гост в студиото бе и Николай Николов, проектен лидер в организацията.

Насоките в рамките на менторските програми на ABLE могат да бъдат три, като всеки избира според желанието си, посочи още Ангова. 

В България менторството по-скоро се разбира като наставничество, но това далеч не е така, изтъкна на свой ред Николов.

Бяха дадени подробности относно предстоящото утре (17 февруари) събитие на ABLE, посветено на менторството. „Ще покажем проекти на ученици, които са минали успешно през програмата на хората, които имат интерес. Искаме да покажем ценностите, които олицетворява менторството и това, което то може да даде на учениците“, добави той.

Правим програмата вече 4 години в София и няколко други градове. Само в София през нея са минали над 700 човека – както ученици, така и ментори. Поне още толкова са и в другите градове“

Целта са ученици от 10 и 11 клас.

Бяха дадени и примери за успешни младежи, преминали през програмите.

Към какви области са насочени менторските програми?

 


 

Последни новини
Още от Светът е бизнес