Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Русия - посоки на развитие на политическата действителност

Глеб Павловски в Светът е бизнес, 31.01.2018

Русия върви към света на 21 век, както и България, като целият свят. Но ние все още не знаем какъв ще бъде този свят. Освен това Русия върви към този свят доста объркано и няма ориентири, нито за себе си, нито за другите. Това е проблемът. Това каза руски политтехнолог Глеб Павловски в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

Павловски коментира руската политическа действителност след 2014 година и анексията на Крим от Москва, както и какви ще са посоките на развитие на Русия след президентските избори. 

"Не смятаме, че президентските избори, които предстоят, са истински избори, а бюрократично прологиране на правомощията на Владимир Путин. Това е монополен процес. Тук няма конкуренция и затова е безсмислен въпросът за бъдещето, защото може да бъдат продължени правомощията му с 6 години, с 12 години. Може да се промени и Конституцията. Днес няма политически ориентири, към които да се насочим и това е проблем, създаден от Кремъл".

Руската икономика стагнира и изостава от всички челни икономики. Това е една провинциална икономика и не е ясно по какъв начин може да се излезе от тази ситуация, при тази политическа конюнктура, създадена от Кремъл, каза събеседникът. "Ще е нужен герой, а аз не виждам такъв". 

Задача от първостепенно значение, по думите на събеседника, независимо от това кога ще се случи затоплянето на отношенията между Русия и Запада, ще бъде да се нормализират отношенията между Москва и Киев.

Какво може да се очаква в държава, където "очевидно Конституцията не работи"? Ще се придържа ли към инерционния план Русия при преизбиране на Путин? Същите проблеми ли има днес Русия, каквито е имала преди 100 години? 

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Светът е бизнес