Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Трябва да се запали огънят на българо-италианското сътрудничество

Д-р Франческо Фратантонио, президент на "Европроекти Сицилия", Светът е бизнес, 25.01.2018

Предприемаческата среда в България е много жива, модерна и европейска. Това каза президентът на "Европроекти Сицилия" д-р Франческо Фратантонио в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

„Ние намерихме една добра икономическа среда в България. Констатирахме, че вашата страна е едно европейско стратегическо място, което е на кръстопът между Азия и Европа, имайки предвид, че и Турция е наблизо. Също и Русия. За нас България би могла да се превърне в една граница за нашите инвестиции“.

По думите му отношенията между България и Италия са много добре развити.

„Можем да установим отношенията между фирмите и със сигурност бихме могли да вървим заедно напред, тъй като българската нация е една нация. Сега имайки предвид, че България председателства ЕС, тя е много важна и е европейски знак. Имаме си доверие и бихме искали да създадем една база за сътрудничество. Бихме искали да започнем колкото може по-бързо създаването на първата италиано-българска организация“.

Във връзка с българо-италианските отношения д-р Фратантонио сподели, че би желал италианските предприемачи,да рискуват без да се страхуват от непознатото.

„Също бихме искали да получим един знак от българските фирми, че те също са отворени за това сътрудничество. Най-важно е да се запали огъня на съвместното сътрудничество, за да загори един пламък между нас. Аз се срещнах тук с много ценни и интересни хора и фирми. И не само знам, но и чувствам, че има всички условия за да върви напред този процес“. 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес