Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Страните от Западните Балкани ще напредват със собствен ритъм към ЕС

Натали Лоазо, министър по европейските въпроси на Франция, Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС, Светът е бизнес, 22.01.2018

В края на миналата седмица френският министър по европейските въпроси Натали Лоазо и министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС дадоха началото на новия цикъл европейски лекции – Европа, която ни пази.

"Стратегическият ни интерес е най-напред да допринесем за стабилността на Западните Балкани. Затова се ангажираме с подкрепа на разширението в реформирана Европа", коментира френският министър по европейските въпроси Натали Лоазо по време на конференцията на 19 януари 2018 на тема "Каква е амбицията на Европа?". 

По думите ѝ разширяването е сложен процес с приемане на постиженията на общността, икономически реформи и правова държава.

"Не бива да си поставяме изкуствени срокове, а да развием конкретно сътрудничество с тези страни, по-специално в изпълнение на работните програми, обявени в Триест през юни. Това е предизвикателството според нас за срещата ЕС-Балкани в България на 17 май", посочи тя. 

Кои бяха по-важните акценти от срещата вижте в репортажа на Силвия Грозева, излъчен в предаването "Светът е бизнес" с Николай Кръстев.

Вижте още в следващото видео!

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес