Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Какво прави България привлекателна за инвестиции в IT

Ран Бергер , собственик на Flat Rock Technology Group, Светът е бизнес, 15.01.2018

Стартирахме бизнеса си в България през 2010, като преди това разглеждахме редица страни в региона. Установихме, че България разполага с най-стабилната икономика, има благоприятна данъчна среда и, най-важното, тук има много талантливи специалисти.

Това коментира пред Ивайло Лаков в „Светът е бизнес“ собственикът на технологичната компания Flat Rock Technology Group Ран Бергер. Фирмата има клонове в редица държави, но най-големият се намира у нас – в град Варна.

Акцент бе сложен и върху може би най-сериозния проблем пред инвеститорите в IT сектора у нас - липсата на достатъчно квалифицирана работна ръка. 

„Всяка компания в тази индустрия се изправя с проблема пред малкото работна ръка. Това изисква да създадем правилната работна среда и да привлечем и развиваме правилните хора. Освен това трябва да създадем условия, в които да работим върху най-интересните проекти и използваме най-новите технологии“, отчете гостът в студиото.

„Разбира се, следва да се направи е един „микс“ от по-опитни служители и начинаещи такива, като дадем възможност на всички да се развият с времето“, добави той.

В коя ниша от технологичния сектор работи Flat Rock Technology Group?

Последни новини
Още от Светът е бизнес