Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Европредседателството – шанс за България да изпъкне на геополитическата сцена

Светослав Терзиев, журналист, Светът е бизнес, 02.01.2018

Снимка: Facebook/Бойко Борисов Снимка: Facebook/Бойко Борисов

Западните Балкани бяха забравени доста дълго време. Тяхната евроинтеграция – една от основните цели на България по време на европредседателството й е много амбициозна цел, която, ако бъде осъществена, ще донесе голяма полза за страната.

Това коментира в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев международният журналист от в-к „Сега“ Светослав Терзиев.

По думите на анализатора успешното изпълнение на своеобразната ни национална мисия по време на председателството ще донесе тежест за България в международните процеси.

„България няма да свърши кой знае колко работа, защото това (евроинтеграцията на региона – бел.ред) е продължителен процес, но може да му даде импулс, който да се запомни“

Акцентът на разговора бе насочен и към лансирания от България формат на четиристранни срещи България-Гърция-Сърбия-Румъния, чието начало бе дадено със среща във Варна през август.

На тези процеси следва да се гледа благоприятно, смята Терзиев.

Те целят установяване на добри междусъседски отношения. От друга страна България също така ще играе, поне временно, основна роля в представянето на балканската тематика пред останалите държави от ЕС“, подчерта той.

Последни новини
Още от Светът е бизнес