Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

2018 под знака на кибер войната, изкуствения интелект и качеството на данните

Спас Иванов, експерт по киберсигурност, Светът е бизнес, 01.01.2018

Спас Иванов, експерт по киберсигурност. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Спас Иванов, експерт по киберсигурност. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кибер войната се превърна в елемент на войната, която се води перманентно около нас. Тя ще бъде една от тенденциите, които ще наблюдаваме през 2018. Това коментира експертът по киберсигурност Спас Иванов в ефира на "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков. 

Според него изкуственият интелект е думата на следващото десетилетие. По думите му компаниите, които съумяват да намерят хората и средствата, с които да разработят изкуствен интелект, ще бъдат тези, които ще получат конкурентни предимства като никои други. 

Ключовата дума, която ще търсят повечето компании през 2018 е data quality (качеството на данните), посочи още Иванов."Всички големи компании са си го поставили за цел - да се изчистят данните от големия шум", добави той. 

Следващото голямо нещо е влизането в сила на на регламента за регулация на защитата на лични данни на европейския пазар  - огромно предизвикателство пред бизнеса и администрацията, коментира експертът. 

Последни новини
Още от Светът е бизнес