Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Нуждае ли се светът от нова християнизация

Отец Николай Георгиев, ръководител Връзки с обществеността, БПЦ, Светът е бизнес, 27.12.2017

Отец Николай Георгиев, ръководител Връзки с обществеността, БПЦ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Отец Николай Георгиев, ръководител Връзки с обществеността, БПЦ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Църковната дипломация изпреварва събитията. Когато назрее конфликт, духовните водачи са длъжни да се обърнат към своето паство с призив за мир, любов, грижа, но когато става въпрос за диалог с католическата или протестантската общност - нещата са изречени от дълго време и трудно може да има нововъведения.  

Това коментира отец Николай Георгиев, ръководител "Връзки с обществеността" в  Българската православна църква (БПЦ), в ефира на "Светът е бизнес" с Николай Кръстев

По думите му всеки от позицията на своята национална църква може да се опита да постави на масата за разговори своя исторически принос, който да изглежда по-голям от чуждия, но заедно трябва да излязат със становище, което да е благодатно. 

Отец Георгиев разказа още за делата на организацията "Общност за помирително правосъдие". "За последните три години нашата организация Общност за помирително правосъдие поведе през текстовете на Евангелието 6 хил. затворници", посочи той. 

Вижте още във видеото

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес