Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Какво забавя прилагането на кръговата икономика

Ееф Леу, Европейска платформа за иновации в управлението на водите, Светът е бизнес, 04.11.2017

В Нидерландия не се движим толкова бързо в прилагането на кръговата икономика, колкото ни се иска и колкото очаквахме. Това каза Ееф Леу от Европейската платформа за иновации в управлението на водите в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

„През последните 10 години инвестирахме доста солидна сума в традиционното оборудване и е доста скъпо да го изхвърлим. Затова постъпателно внедряваме нова технология, която да използваме в новия кръгов подход.“

По думите му изоставането във времето се дължи на три причини.

„Първата причина е това, че инвестициите в традиционното оборудване са огромни и не е лесно тези активи да бъдат архивирани и изоставени изцяло“.

Той посочи, че втората причина се свежда до това, че проектите в кръговата икономика изискват сътрудничество между различни компании, за да може да се създава обща полза. Това според него всъщност е реорганизация на силите.

„Третият проблем е, че отговорността ще трябва да се поделя между различни заинтересовани лица и организации. И дори понякога да се сътрудничи с компании, които са били ваши врагове в миналото“.

 

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес