Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Почти всички вече разбраха, че Асад ще остане на власт в Сирия

Доц. Мира Майер, експерт по Близкия Изток, Светът е бизнес, 29.11.2017

Не мисля, че оставането на Башар Асад на власт в Сирия е временно. Вече почти всички разбрахме, за съжаление, че Асад остава. Това е изходът от военните действия, които бяха в негова полза.

Това каза в интервю пред Калина Донкова за „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев експертът по Близкия Изток доц. Мира Майер.

В момента хубавото е, не че симпатизирам на Асад, е че с оставането му се надяваме, че няма да има повече военни конфликти. Светът иска да има мир“, добави тя.

Въпрос обаче остава, добави доц. Майер, доколко Асад ще съумее да преведе държавата си през един преходен период, за да може да има стабилност, доколко руснаците ще искат да останат в Сирия, където вече имат пет военни бази, доколко Иран ще се откаже от огромните си амбиции също да стъпи на Средиземно море.

„Отговорите на всички тези въпроси са толкова комплексни, че ще чакаме да видим какво ще стане“, посочи госта в студиото.

В разговора обстойно бе засегната темата и за изключително нестабилната обстановка в друга ключова страна от региона – Ливан.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес