Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Падането на Груевски отвори нова страница в развитието на Македония

Борян Йовановски, македонски журналист, Светът е бизнес, 23.11.2017

Македония бе в дълбока криза. През последните 6-7 години по времето на управлението на Никола Груевски се случиха неща, които заплашиха основните принципи на демокрацията, които са условие за по-нататъшно интегриране в ЕС и НАТО.

Това посочи в интервю пред Николай Кръстев за „Светът е бизнес“ македонският журналист Борян Йовановски.

„Може да се каже, че се освободихме от един престъпен режим“, подчерта той.

„Вече имаме ново правителство на социалдемократите. Има надежда. Не мога още със сигурност да кажа, дали то ще успее да отговори на всички предизвикателства, да обнови разрушените демократични институции. Но няколко месеца след идването му на власт съм оптимист, че сме на правилния път“, коментира Йовановски.

„Голямото предизвикателство пред нас сега е да решим проблема с името. Смятам, че кабинета демонстрира политическа воля, за да направи това. Също така подписването на договора за добросъседство с България бе много важна стъпка“, добави събеседникът в предаването.

„ВМРО-ДПМНЕ трябва да се извини на гражданите заради своето управление и по-специално на тези, които не бяха съгласни с политиката й", каза още той.

С края на антиквизацията , която бе една от базисните политики на Груевски, посочи журналистът, се отваря врата за добри отношения на Македония със съседите й.

Последни новини
Още от Светът е бизнес