Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Европредседателството ни поема удари както отвътре, така и отвън

Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ и ЕНП, Светът е бизнес, 17.11.2017

Предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС е обект на атаки както от страна на вътрешни, така и от страна на външни фактори. Целта - дестабилизация на България и респективно на Европейския съюз. 

Това коментира пред Ивайло Лаков в ефира на „Светът е бизнес“ евродепутатът от ГЕРБ и Европейската народна партия Ева Майдел.

За съжаление, част от парламентарно представените партии у нас, смята Майдел, не слагат държавата и бъдещето на обществото на първо място, а личния и партиен интерес.

„Някои от силите, които целят дестабилизация, са и извън България“, отбеляза тя.

По думите на евродепутата е нормално подобни злонамерени фактори да се задействат именно в навечерието на европредседателството.

„Това е така, защото светлините на прожекторите са насочени още повече към нас, защото ние ще водим политиките на Европейския съюз в следващите шест месеца. И ако има дестабилизация, тогава и ЕС няма да изглежда толкова стабилен", добави Майдел.

„Това по никакъв начин не помага на новото поколение българи, които разчитат на ЕС, за да имат успешен бизнес, активно се възползват от възможностите на ЕС, за да израстват като професионалисти, да градят своите компании и семейства в Европа и у нас“, изтъкна гостът в студиото. 

В разговора обстойно бе засегната и темата за киберсигурността и дигитализацията, както и редица други основополагащи въпроси от националния и общоевропейския дневен ред.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес