Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Йоханес Хан: Всички балкански държави ще влязат в ЕС

Йоханес Хан, еврокомисар по добросъседството и политиката на разширяване на ЕС, Светът е бизнес, 16.11.2017

Ситуацията на Балканите определено е по-добра отколкото преди 2 години. Но като цяло тя все още е крехка и мисля, че различните конфликти могат да бъдат разрешени окончателно, когато всички страни станат част от ЕС.

Това коментира в интервю пред Николай Кръстев за „Светът е бизнес“ еврокомисарят по добросъседството и политиката на разширяване на ЕС Йоханес Хан.

По думите на еврокомисаря именно засилването на процеса на интеграция на Западните Балкани в европейското семейство е основната задача по време на българското председателство на Съвета на ЕС, което ще започне от 1 януари догодина.

„Голяма част от страните в региона отбелязаха сериозен напредък. Те се намират в различни етапи на преговорите с нас, но мисля, че всички те имат добри перспективи. Въпреки че някои от тях са в по-напреднала фаза, съм напълно убеден, че всички те ще станат част от Европейския съюз

В разговора бяха обсъдени редица други въпроси, свързани с бъдещето на региона като силното руско влияние в Сърбия, отношенията по оста Брюксел-Анкара, перспективите пред Македония и др.


 

Последни новини
Още от Светът е бизнес