Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Съвместните българо-сръбски туристически проекти имат огромен потенциал

Слободан Ункович. зам.-ръководител на Белградската туристическа организация, Светът е бизнес, 13.11.2017

Като отделни туристически пазари България и Сърбия са ограничени в привличането на туристи от големи пазари като руския и китайския. Затова са нужни общи действия и съвместна работа и от двете страни.

Това коментира пред Николай Кръстев в „Светът е бизнес“ зам.-ръководителят на Белградската туристическа организация Слободан Ункович.

Събеседникът в предаването акцентира върху възможността за съвместно разработване на един уникален ресурс, намиращ се както на сръбска, така и на българска територия – Стара планина.

Стара планина може да бъде интересна, и както виждате тя е интересна за българите. Тя е един изцяло нов потенциал, които има е подготвен за инвестиране. По-конкретно, става дума проект на сръбската държава изграждането на ски писти и лифтове, създаването на подходяща инфраструктура на десет различни локации, посочи Унукович. 

„Сърбия е изградила много луксозен и изискан хотел в тази част на Стара планина, който има има свързаност със ски пистите, разполага с уелнес и спа услуги на много високо равнище. Около него сме създали няколко места за чуждестранни инвестиции. Използвам тази възможност, за да призова бъгларите, които имат интерес да инвестират в туризъм, да се свържат с нас и да им дадем възможност да се запознаят с тази възможност и да видят, че сме готови да предоставим всички бенефиции за съвместни проекти в Стара планина“, добави той. 

Как се развива като туристическа дестинация през последните години сръбската столица Белград?

С какъв неразработен, но за сметка на това огромен потенциал разполага ключова водна артерия като река Дунав?

Защо именно българският опит е основополагащ в развитието на зимния туризъм в Сърбия?

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес