Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Френските инвестиции у нас продължават ежегодно да растат с по 3-5%

Весела Тодорова-Мозетиг, директор Френско-българската търговска и индустриална камара, и Арно Льоклер, главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, Светът е бизнес, 13.11.2017

Двустранните бизнес отношения между България и Франция се развиват доста добре. Ежегодно те бележат ръст с около 3% до 5% по отношение на инвестициите.

Това посочи в ефира на „Светът е бизнес“ директорът на Френско-българската търговска и индустриална камара Весела Тодорова-Мозетиг. Гост в студиото на воденото от Ивайло Лаков предаване бе и главен изпълнителният директор на Societe Generale Експресбанк Арно Льоклер.

„Що се отнася до външнотърговския обмен, салдото на България продължава да е позитивно, т.е. България изнася повече за Франция, отколкото внася. Общият обем на двустранния стокообмен е близо €2 млрд. Това също е добър резултат, който нараства всяка година“, добави Тодорова-Мозетиг, по думите на която обаче има накъде още да се работи за развитието на икономическите отношения по оста София-Париж.

От своя стана Льоклер даде пример за това, как една френска компания прави бизнес в България, визирайки опита на представляваната от него банкова институция. По думите му за Societe Generale Експресбанк общовалидният казус, свързан с недостига на кадр,и засега не е проблем, освен в IT сферата.

„Това е един проблем, който всички бизнеси в България имат в момента“, изтъкна той.

Как се управлява банкова институция в български условия?

Кои са най-новите френски инвеститори, решили да акостират на българска почва?

Последни новини
Още от Светът е бизнес