Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Що е то четвърто агрегатно състояние на водата

Проф. Джералд Полак, Вашингтонски университет, Сиатъл, Светът е бизнес, 31.10.2017

Водата е проста молекула и е навсякъде. Повечето хора смятат, че няма какво ново да се научи за нея. Това обаче е дълбоко погрешно.

Това казва в интервюто си за Николай Кръстев за предаването „Светът е бизнес“ проф. Джералд Полак. Той развива активна лабораторна дейност във Вашингтонския университет в Сиатъл и е автор на революционното изследване „Четвъртото измерение на водата“.

„Винаги хората са приемали, че водата има 3 агрегатни състояния – твърдо, течно и газообразно. От 100 години насам обаче започва да се говори и за четвърто такова, нещо между твърдо и течно състояние. Много се говори и за електромагнетизма, как водата може да получи тази информация и да се променя. Това все още няма логично обяснение“, каза още събеседникът в предаването.

В книгата си проф. Полак засяга именно въпроса за четвъртото агрегатно състояние на водата. „Докато във водата, която пием, молекулите са неподредени и в постоянно движение, то в тази въпросна фаза те се намират под строг ред. Водата се зарежда с отрицателен заряд, като молекулите й се разделят на две – положителни и отрицателни. Отрицателните образуват т.нар. EZ water, а позитивните протони окупират обикновената H20, двуводородният оксид. По този начин се формира нещо като батерия“, обясни той.

Материя ли всъщност водата?

Какво представляват информационните копия на водата?

Може ли „паметливата“ вода да лекува?

Повече за изследванията на проф. Полак - в сайта на лабораторията.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес