Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Резултатите от изборите в Австрия са израз на безпътица

Кузман Илиев в Светът е бизнес, 16.10.2017

Резултатите, които видяхме в неделя, в нощта на изборите в Австрия, са израз на безпътица. Това коментира пазарният анализатор Кузман Илиев в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

Той смята, че това е нещо, което се забелязва не за първи път по време на европейски избори.

„И победителите от Народната партия, и от Партията на свободата са с по 7% нагоре от 2013, което показва, че тенденциите в мисленето на избирателя се насочват към център-дясно, загърбвайки левите формации, които до голяма степен са възприемани като проводник и защитник на по-либералния, прогресивен модел на отворена миграция, насилствена интеграция на бежанците и т.н".

По думите му в момента има масова тенденция за опит на политиците да интегрират десния популизъм и чрез икономическите политики под някаква форма да го облекат в реални действия, а именно орязване на социални помощи и мерки, които фаворизират миграцията и пристигането на бежанци.

„В крайна сметка това, което се случва в Австрия в икономически план е обнадеждаващо, защото и двете партии са по-консервативни като визия, като идея и говорят за намаляване на данъците. Виждаме една работеща икономика със 7% безработица и т.н. Само че забравяме и за процеса на задлъжняване на тази държава“.

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес