Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Ще има ли големи завои в политиката на Германия

Петър Щурм Константинов в Светът е бизнес, 27.09.2017

Не мисля, че преговорите за коалицията, която ще управлява в Германия, ще бъдат чак толкова тежки, но все още нищо не е решено. Това каза политологът Петър Щурм Константинов в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

"В германската политическа система има наистина сериозни, истински преговори, които не са просто спектакъл за зрителите. Ще има сериозни преговори, но предполагам, че няма да е толкова трудно да се състави правителство". 

Ще бъде нова формула, най-вероятно, обясни събеседникът. "Не се знае как ще изглежда и каква политика ще води новото правителство, но със сигурност ще се намери стабилна формула". 

Почти сигурно е, че зелените и либералите са най-подходящите партньори на Меркел, каза още гостът. "По всичко личи, че няма да има големи завои в политиката на Германия, но по-важното е как тази политика ще се отрази на Европейския съюз".

Защо за България е важно кой ще управлява Германия? Кои са големите въпроси, важни за България, които ще излязат на дневен ред след изборите в Германия? Ще се случи ли Brexit? Защо България трябва да бърза към еврозоната, въпреки че много държави са резервирани към нея? Впечатляващ ли е резултатът на "Алтернатива за Германия"? Отминава ли времето на популистките партии и течения? Как Германия ще гледа на идеите на Макрон за бъдещето на ЕС?

Последни новини
Още от Светът е бизнес