Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Юнкер направи реверанси към всички държави от ЕС

Емил А. Георгиев в Светът е бизнес, 14.09.2017

Емил А. Георгиев, член на УС на сдружение Либерални идеи за България и Европа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Емил А. Георгиев, член на УС на сдружение Либерални идеи за България и Европа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Общото впечатление от доклада на Жан Клод Юнкер пред ЕК е, че той иска "повече, по-нависоко, по-нагоре" - т.е. повече възможности и власт за себе си или за своя наследник на този пост. Речта му бе изпъстрена с предложения към всички страни. Това каза Емил А. Георгиев, член на УС на сдружение "Либерални идеи за България и Европа", в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев. "Юнкер искаше да задоволи оставащите в Европейския съюз държави, 27 на брой. Искаше да задоволи Западните държави, имаше много конкретни препратки и към държавите от Източна Европа. На всеки даде по една тема, която се дискутира в момента на национално равнище". 

Защо е важна задача на българските политици да не позволяват да се правят паралели (в контекста на желанието ни да се присъединим към еврозоната и бъдещите избори в Германия) между финансовата дисциплина на Гърция и България, заради близкото ни географско разположение? Доколко успешен бе "шпагатът", който направи Юнкер по отношение на финансовата дисциплина в ЕС? Кои са идеите на Макрон, които биха могли да разделят болезнено Европа?

Последни новини
Още от Светът е бизнес