Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Що е то продажбена фуния и каква е нейната магия

Бисер Райнов, преподавател във ВУЗФ, Светът е бизнес, 11.09.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Продажбената фуния е жаргон, използван от маркетолозите, зад който стои процесът на продажба, който се състои от различни стъпки.

Това каза в интервю пред бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Яна Строй, излъчено в „Светът е бизнес“  с водещ Николай Кръстев преподавателят във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) Бисер Райнов.

„Първата най-често използвана фуния е тази, която трябва да привлече вниманието, когато бизнесът ви е онлайн, т.е. е на показ пред света. Нейната цел е от човек, който е видял, че някакъв сайт съществува, да ви конвертира в човек, който кликва на линка и посещава сайта“, поясни той.

„Следващата стъпка е да бъдете конвертиран като последовател, а препоследната такава е да станете клиент. Последната пък е превръщането ви в промоутър – човек, който е посланик на бизнеса пред света. Това най-общо са стъпките в продажбения процес, като те могат да се обединят в една обща фуния, а могат и да се разбият на малки фунии. Всичко зависи от спецификата на бизнеса“, допълни Райнов.

Основата цел на уебинара – да се направи достъпно съдържанието на новата магистърска специалност на ВУЗФ - „Мениджмънт на собствен бизнес и лични финанси“. „Целта е хората, които се интересуват от тази материя и обмислят възможността да запишат магистърска степен, да получат пряк опит за това какво и как биха учили, а не просто да видят на един билборд например, че подобна програма съществува“, посочи още преподавателят във ВУЗФ.

Подробности за новата магистърска програма на Висшето училище по застраховане и финанси бяха дадени в продължението на разговора.

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес