Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Великобритания 20 години след смъртта на Лейди Ди

Соня Колтуклиева в Светът е бизнес, 31.08.2017

Уж между трагична смърт на принцеса Даяна в Париж и днешния ден стоят само 20 години, но всъщност цял един век отиде в историята и дойде нов. Това каза Соня Колтуклиева, журналист и ПР специалист, в интервю на Николай Кръстев. Колтуклиева гостува в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria по повод 20-годишнината от нелепата смърт на принцеса Даяна.

"Това, което лейди Даяна се опита да каже на светския и политически елит, е, че  светът, хората, искат повече съпричастност, повече благородство, повече съмишленици. Боя се, обаче, че в това отношение светът тръгна по-скоро назад. 

През 1997 Великобритания бе един от лидерите на Европа, каза журналистката. "През 2007, когато с огромна покруса и тъга се отбелязваше 10-годишнина от смъртта й, страната бе в навечерието на Световната финансова криза, носеха се черните облаци отвъд океана към острова. Сега Великобритания е по-объркана от всякога. Потресаващо е това, което се случва. Страната е разкъсана и от невъзможността да разпознае лидера си. Няма ги стойностните хора, които да поведат обществото. Няма ги образците, като лейди Даяна, които да покажат, че могат да проявяват милост и симпатия към всеки - към бедните, онеправданите или просто ощетени от съдбата".

Какво щеше да се случи ако лейди Ди бе жива сега и как тя би реагирала на разделено на британското общество? Как се промени британската монархия и как се преодоля шока от смъртта на принцеса Даяна? Защо лейди Даяна е звезда от миналото? 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес