Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Как да направиш успешна апликация

Христо Чернев в Светът е бизнес, 30.08.2017

Гаранция за успех няма, но това, което ти дава предимство е да се фокусираш върху нещо сравнително малко, което има стойност само по себе си и има потенциал. Трябва да не бързаш.  Това каза Христо Чернев, съосновател и изп. директор на "TaxiMe", в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

Това което правим е много добър подбор на шофьорите с които работим и подбираме и шофьорът, който е най-близо, каза Чернев.

"Как се случва подборът - с всеки един от тези шофьори наш колега се е срещнал, събеседвал е с него между 30 и 60 минути, прегледал е документите му, видял е автомобила му. Без да имаме претенции за дълбок психологически анализ, правим психопрофил на шофьорите. След тази оценка той преминава вътрешния контрол и започва да предлага услуга. Следва обогатяване на това, което знаем за него на база как той се справя и не на последно място - как оценяват потребителите шофьора". 

В момента в София потребителите на приложението са 300 хиляди, като в Пловдив също има покритие, но то е още далеч от амбициите на компанията, сподели гостът. "Средното време за пристигане на кола е 3 минути, а шофьорите са над 3000". 

"За крайния клиент няма разлика в цената на предоставяната услуга. Разликата е, че колите и шофьорите са подбрани. Ние взимаме малък комисион от шофьорите на база работата, която са получили от нас".

"Имаме линии за разширяване на дейността по две линии - географски път - т.е. за други градове, защото тук не става дума за други държави. Всеки град сам по себе си е отделен пазар", каза още гостът. "Другото е различни вертикали. Различни услуги в допълнение на основната транспортна услуга. Стратегията, по която се движим е придвижване на хора и услуги в града при нужда - натискаш бутона и до няколко минути идва човек, за да те придвижи или да вземе нещо, което да придвижи. Все още в София основният ни фокус е таксиметровата услуга, но можем да предложим в скоро време по-високо качество. Както и придвижване на стоки, защото онлайн търговията доста бързо се развива. Но наред с многото плюсове има и минус, че стоката се получава сравнително бавно. Ако можех да получа стоката веднага до час- два би било доста добре и това може да се постигне заедно с търговците.

Защо не трябва да се гледат бизнес плановете? Предстои ли експанзия на TaxiMe експанзия извън България? Кои са градовете, в които си струва да се развива такава услуга? На база на какво финансиране е стартирано приложението? Каква е тайната на успеха за апликациите?

Последни новини
Още от Светът е бизнес