Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Макрон и новият политически път

Любов Панайотова, Европейски институт, Светът е бизнес, 28.08.2017

Еманюел Макрон притежава аурата на лидер. Да, упрекват го в липса на комуникация, което може би се дължи на неговата младост и на факта, че той не се съобразява толкова много какво мислят за него - той е избран и е обещал да свърши нещо.

Това заяви в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков Любов Панайотова от Европейския институт.

По думите на госта в студиото резкият спад на популярността на Макрон се дължи на факта, че той не е успял да обясни на обществото политиките си.

„Той не се интересува от това. Той не се притеснява от това. Той иска да може да каже „Направих го, защото го обещах“. Може би това е някакъв среден път, нов политически път, който би трябвало да се окаже успешен, след като видяхме, че нито леви, нито десни, поне във Франция, не успяха да направят необходимите реформи. Там наистина проблемите са доста сериозни“, посочи Панайотова.

В разговора също така бе обстойно засегнат и въпроса за социалния дъмпинг, една от основните точки в политическата програма на Еманюсел Макрон, както и отраженията на проблема върху страните от Централна и Източна Европа и по-конкретно България. Обсъдени бяха и изводите от източноевропейската обиколка на френския държавен глава.

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес