Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

България ще бъде една от приятните дестинации от обиколката на Макрон

Димитър Ганев, политолог, Светът е бизнес, 21.08.2017

Посещението на Еманюел Макрон в България на 25 август е спирка от цялостната му обиколка в Източна Европа - с нея той цели да покаже амбиция да играе на равни начала с Германия при формирането на европейската политика. Това каза политологът Димитър Ганев в ефира на "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков

„Струва ми се, че с тази обиколка Макрон до голяма степен иска да убеди своите източноевропейски партньори в своята правота и в правотата на френско-германския план“.

Политологът смята, че България ще бъде една от приятните дестинации за Макрон, защото разговорите в Полша и Унгария ще бъдат далеч по-тежки. Това според Ганев е така, защото България недвусмислено стои на близки позиции до френско-германския план.

По думите му след победата на Макрон оста Берлин-Париж се е засилила и "не трябва да имаме никакво съмнение, че това ще бъде двигателят на европейската политика“.

„В последните години се говореше много за края на еврото и за края на ЕС. Но ако България и други държави започнат процедура по членство в еврозоната, това ще бъде послание, че ЕС не е тръгнал в процес на дезинтеграция, а напротив – че повече държави продължават да се интегрират“.

 

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес