Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Историята за една развалена плоча или за липсата на алтернатива в българската политика

Христо Анастасов, политолог, Светът е бизнес, 18.08.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Стоте дни от началото на управлението на новото правителство на Борисов изглеждат като изминалите осем години. България прилича на една развалена плоча. Развалена плоча, защото имаме един политически елит, който не е нито политически, нито елит, и който играе по правила, които нямат нищо общо с демокрацията и правовата държава. И то го играе от доста отдавна.

Това коментира в „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев политологът Христо Анастасов.

„Това не се отнася само до ГЕРБ, разбира се. В това число влизат и БСП, има и едно видимо съзвучие между президента и министър председателя, което върви заедно с другото съзвучие – ДПС-ГЕРБ, колкото и да се обижда г-н Борисов за това, че го свързват с Пеевски“, каза още той.

„Въпросът е докога страната ще може да издържи по този начин“, изтъкна политологът.

„Докато тези хора не проумеят или не бъдат накарани да проумеят, че при липса на правов ред страната може само да обеднява. И тя обеднявайки, това ще води до нестабилност. А нестабилността ще води до заплахи, външни заплахи, които и без това си ги имаме“, добави Анастасов.

Гостът в студиото също така направи обстойна дисекция на проблемите със сигурността в Европа в светлината на терористичната атака в Барселона вчера (17 август).

Последни новини
Още от Светът е бизнес