Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Судан е огромна възможност за българския бизнес

Ибрахим Гандур, министър на външните работи на Судан, Светът е бизнес, 09.08.2017

В миналото много судански студенти са учили България, особено в Софийския университет. През последните 60 години над 3000 студенти са завършили образованието си тук. Тези исторически отношения трябва да бъдат възобновени. В Судан има огромни възможности, особено за инвестиции, за които има експертиза в България. Затова искахме да използваме тези отношения и ресурси, които да бъдат в полза и за двете страни.

Това каза в интервю пред Николай Кръстев, излъчено в Светът е бизнес“ външният министър на Судан Ибрахим Гандур.

„Проведох много ползотворна среща с Българската търговска камара, но знаем, че само чрез разговори за мир хората няма да бъдат убедени да инвестират. Но ако видят ситуацията с очите си, ще повярват“, коментира той.

„Ще поканим бизнесмени от различни сектори в България на двустранен форум в Хартум. Обсъждахме варианти за дълг. Това е договорка между мен и министъра на външните работи и заместник министър-председателя. По-късно повторих това пред Търговската камара и постигнахме предварителна договорка за дълга, мястото и компаниите, които ще участват“, допълни суданският първи дипломат.

В разговора си с Николай Кръстев Ибрахим Гандур също така обхвана теми като ситуацията в Судан и Субсахарска Африка като цяло, борбата с миграцията и тероризма и др.

Последни новини
Още от Светът е бизнес