Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Трябва да има минимални ставки вместо минимална заплата

Лидия Шулева, бивш министър на икономиката, Светът е бизнес, 03.07.2017

Трябва да има минимални ставки за различните видове труд, вместо минимална заплата, защото така се гарантира получаването на нормални доходи. Това коментира бившият министър на икономиката Лидия Шулева в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

По думите ѝ има предприятия, които съществуват благодарение на ниското заплащане и ако минималната работна заплата бъде премахната, те няма да оцелеят. Тоест конкурентоспособността на бизнесите ще излезе на преден план.

„Ако се запазят ниските данъци и има достатъчно гъвкавост както по отношение на трудовото законодателство, така и на подкрепата на инвестиционния процес като цяло в страната , ще може да се генерира един по-сериозен ръст в икономиката. Респективно той ще се отрази и на заплащането“.

Бившият министър добави, че най-големият натиск върху доходите на страната ще бъде липсата на работна ръка. А тази представлява един вид диктат на работната сила върху бизнеса.

Според нея ще оцелява само конкурентоспособният бизнес, този, който може да си позволи да дава по-високи заплати и да си създава работници по-ефективно.

 

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес