Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

За Македония предстои процес на катарзис и себеосъзнаване

Мирослав Ризински, Български културен клуб в Скопие и Николай Иванов, Македонски научен институт в София, Светът е бизнес, 01.08.2017

Договорът за добросъседство между България и Македония е исторически договор, подписан на историческа дата, значима за Република България и Република Македония. Това коментира Николай Иванов от Македонския научен институт в София. Темата коментира и още един гост в студиото на предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев - Мирослав Ризински от Български културен клуб в Скопие.

„Това е голям пробив за нашите двустранни отношения. Надявам се оттук насетне нашите връзки в много бърз порядък да се задълбочават във всякакви отношения“, добави Иванов.

По думите му този договор е съвместна стъпка напред, която е пример за целия ЕС.

„Днес е съзрял моментът да се подпише този договор. Може би самото македонско общество не е било подготвено. Все пак да не забравяме за многогодишните наслагвания в македонското общество и пропагандирането срещу България като най-силен враг, което няма нищо общо с историческата истина“, каза от своя страна Мирослав Ризински.

„За Македония предстои процес на катарзис и себеосъзнаване, за който ще трябва много желание и грижи от двете страни“, допълни още той.

 

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес