Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Можеше ли КТБ да бъде спасена

Юлиан Войнов, финансист, Светът е бизнес, 21.07.2017

КТБ е най-видимата част от целия корупционен механизъм, който съществува в държавата. Това коментира финасистът Юлиан Войнов в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков във връзка с внесения обвинителен акт по досъдебното производство за КТБ.

По думите му всяка банка може да бъде спасена, а към момента на затваряне ликвидната нужда на КТБ е била около 200млн. лева. Според него първият въпрос, който изниква, е защо не е дадена тази подкрепа на КТБ.

„Ако наистина БНБ е считала, че тази банка се управлява по неправилен и незаконосъобразен начин, и поради тази причина е отказала ликвидната подкрепа от 210 млн. лева, тогава защо не е предприела съответните стъпки, за да се пребори с тези практики, при положение, че знае всичко това. Ако не е знаела, на каква база е отказала подкрепата?“

Финансистът сподели мнение, че ако Цветан Василев искаше наистина да защити банката си, трябваше да се върне и да дава показания. Войнов добави, че неговите свидетелски показания биха разкрили доста по-широка картина около казуса.

„За тези три години освен да посочваме Цветан Василев като изкупителна жертва на целия този проблем, ние не стигнахме до момента да говорим трезво и рационално за проблемите, които доведоха до казуса КТБ – за голямата корупция, която съществува в държавата и за начините, по които са били допускани тези практики да се случват“.

Кои са причините за ниската производителност в страната?

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес