Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Наложително е България да има специален министър по преговорите за еврозоната

Илия Лингорски, финансист, Светът е бизнес, 07.07.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кохезионната програма е конвергентна, тя не е просто програма за субсидии, чрез която богатите да помагат на бедните. Тази конвергентна програма има за цел да ни подготви за влизане в еврозоната.

Това коментира в „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков финансистът, бивш заместник финансов министър и настоящ председател на българската секция на Лигата за икономическо сътрудничество Илия Лингорски.

„Надявам се премиерът Борисов да обмисли добре да предложи на Народното събрание нов министър, който да бъде главен преговарящ за еврозоната. Тази практика работеше много добре, когато правителството на Симеон Сакскобурготски имаше главен преговарящ по присъединяването към ЕС", добави той.

„Категорично трябва да има отделен министър за преговорите за влизане в еврозоната, различен от финансовия. В нашата ситуация е по-добре да бъде независим, особено при тази коалиционна структура. Той трябва да бъде независим партийно и да няма никакви други интереси, на които трябва да угажда в работата си, защото финансовия министър отговаря за намирането на най-малко общо кратно на всички интереси", каза още гостът в студиото.

Подробен коментар по темата, както и обстоен анализ на различни проблеми от вътрешнонационално и международно естество, вижте тук:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес