Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Авиацията върви по стъпките на автомобилната индустрия

Александър Богоявленски, авиационен експерт, Светът е бизнес, 20.06.2017

Александър Богоявленски, авиационен експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Богоявленски, авиационен експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологиите се развиват толкова бързо и революционно, че и във авиосектора вече се забелязва все по-бързото навлизане на електричеството, освен тестването с биогорива.

Това коментира авиационният експерт Александър Богоявленски във връзка с Парижкото авиационно изложение, което бе открито вчера и ще продължи до 25 юни. Експертът гостува в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

„Ако се запази тенденцията от минали години, шоуто ще надхвърли $110-120 млрд. като стойност на сделките, които ще бъдат сключени“, заяви Богоявленски.

По думите му това е най-голямото бизнес изложение в света, а програмата не цели толкова да прави полетни демонстрации, колкото да се представят нови самолетни модели пред бизнес клиентите.

„Шанса на България е да се позиционира на този пазар като част от доставчиците на големите компании“, добави още експертът.

Вижте повече във видеото:

Вижте снимки от Салона на авиацията в Бурже.

Последни новини
Още от Светът е бизнес