Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Случаят Коми няма да доведе до импийчмънт на Тръмп

Проф. Костадин Грозев, преподавател в СУ, Светът е бизнес, 19.06.2017

Проф. Костадин Грозев, преподавател в СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Костадин Грозев, преподавател в СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Случаят с уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми от страна на американския президент Доналд Тръмп е част от общия фон на борбата за овладяване на тайните служби от страна на новата президентска администрация. Това коментира преподавателят в СУ проф. Костадин Грозев в ефира на "Светът е бизнес" с Николай Кръстев

По думите му този случай показва, че тайните служби са елемент от функционирането на властта и същевременно тяхното ръководене в една или друга насока е предпоставка за достигането на конкретни политически цели.

Окончателното развитие на този казус ще покаже доколко имунизирано е американското общество към пост-истината, добави преподавателят.

Случаят Коми може да се превърне в повод за импийчмънт на президента Тръмп, но е малко вероятно, смята проф. Грозев. По думите му за да мине импийчмънт, е необходимо мнозинство в камарата на представителите и 2/3 мнозинство в сената. "И на двете места републиканците имат по-силни позиции в момента, а без преобръщане на част от елита от републиканската партия е трудно да се случи", посочи той.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес