Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Босна и Херцеговина не се нуждае от посредници, а от повече вътрешно доверие

Младен Иванич, ротационен председател на Колективното председателство на Босна и Херцеговина, в Светът е бизнес, 16.06.2017

Младен Иванич, ротационен председател на Колективното председателство на Босна и Херцеговина. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Младен Иванич, ротационен председател на Колективното председателство на Босна и Херцеговина. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В Босна и Херцеговина не ни трябват посредници. Трябват ни политици, които желаят да решат натрупаните проблеми. Това каза Младен Иванич, ротационен председател на Колективното председателство на Босна и Херцеговина, в интервю, излъчено в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев. "Трябва ни повече вътрешно доверие и политици, които са готови на компромиси".

"Разбирам желанието на Турция да бъде сериозен фактор. Тя наистина е голяма и важна страна. Трябва обаче да се намери баланс в това. Ние имаме интерес тя да присъства чисто икономически. Нямаме нищо против това. Но мисля, че Турция трябва да ограничи своето политическо доминиране върху другите в Босна и Херцеговина и налагането на себе си като лидер, защото няма условия за това".

Моите отношения с властите в Турция винаги са били много коректни, каза събеседникът.

"Ако подкрепяте Босна и Херцеговина, подкрепете и трите народа, живеещи в нея, а не само една част от тях, което забелязвам, че се случва в последно време".

В регионален аспект са важни като цяла отношенията между Турция и България, Турция и Сърбия и Турция и Босна и Херцеговина. Това са ключови условия за стабилността на Балканите. Ако някой мисли, че може да се наложи над останалите, се боя, че това няма да е правилен и добър ход от негова страна, подчерта Иванич.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес