Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Тежкият отпечатък на британските избори върху Brexit

Доц. Валери Колев в Светът е бизнес, 15.06.2017

Доц. Валери Колев, СУ Св. Климент Охридски. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Валери Колев, СУ Св. Климент Охридски. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Британските медии вече казаха, че ще има второ правителство, начело с Тереза Мей, с минимални промени. Трима министри са разместени, вкарани са нови, повишен е малко статутът на ръководителя на консервативната партия в Шотландия вътре в правителството. Имаме правителство, друг е въпросът как то ще мине през Парламента. Това каза доц. Валери Колев от СУ "Св. Климент Охридски", в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.  

"Дебатите ще бъдат оценъчни - защо се получиха тези резултати. Вероятно ще получим две оценъчни твърдения - че е повлияла ситуацията около Brexit и второ, че са повлияли терористичните актове. Истината е, че двете основни политически партии започнаха кампанията по много различен начин кампанията си". 

Консерваторите никак не се бяха подготвили и се оказа, че в ход трябваше да решават казуси, които по принцип се решават поне месец по-рано, каза събеседникът. "Манифестът им никак не бе добър".

По думите на госта изглежда колебанията на Мей продължават по отношение на това точно какъв Brexit трябва да има и самата тя "някак си бягаше" от участието в предизборната кампания, с изключение на последната седмица, когато "нямаше как вече да се скрие". "Всичко това доведе до този резултат".

Има ли отстъпка от позицията за твърд Brexit? Каква е новата конфигурация на новия британски Парламент? Кои са най-големи губещи и най-големите печеливши?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес