Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Настъпи моментът на болезнено осъзнаване на проблемите със сигурността в Европа

Юбер Ведрин, бивш външен министър на Франция, Светът е бизнес, 06.06.2017

Юбер Ведрин, бивш външен министър на Франция. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юбер Ведрин, бивш външен министър на Франция. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Настъпи моментът на болезнено осъзнаване на проблемите, свързани със сигурността в Европа. Това коментира бившият външен министър на Франция Юбер Ведрин в ефира на "Светът е бизнес" с Николай Кръстев. 

По думите му трябва да бъде създаден съюз на демократите и умерените мюсюлмани, което предполага да се погледне директно на проблемите и те да се назоват с истинското им име. 

Западните политици се провалиха с разрешаването на сирийската криза, коментира още Ведрин. "Те тръгнаха с добри намерения, но не успяха. В момента картите са в ръцете на Русия. Не изключвам Русия, която спечели на терен, да поиска един ден да наложи политически процес и мисля, че режимът в Дамаск се страхува от това. Режимът в Дамаск ще използва вероятно иранците, за да се защити от руската воля за излизане от кризата като възвърнато споразумение със западноевропейците", коментира той.

В настоящата обстановка на геополитическата сцена това, което прави впечатление е, че нито една от страните в този регионален конфликт - Иран, Саудитска Арабия, Турция, Египет, Израел, не може да наложи своето решение на останалите. "Има нови съюзи и разриви, но никой не може да предложи глобално решение", отбеляза той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес