Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

30 хил. души работна ръка не достигат на българското Черноморие

Георги Николчев, БАСТ, Светът е бизнес, 06.06.2017

Георги Николчев, БАСТ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Николчев, БАСТ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Гладът за работна ръка по нашето Черноморие и в туристическия бранш на страната като цяло е огромен. Това заяви председателят на Българската асоциация на собствениците в туризма Георги Николчев в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

„Поне 30 хил. души работна ръка не достигат, което принуди правителството да вземе спешни мерки относно облекчаването на идването на хора за работа от Украйна, Естония и Молдова“, коментира Николчев.

Председателят на БАСТ обясни, че в четвъртък ще бъде одобрен правилникът на Министерството на труда и социалната заетост за трудовата мобилност и трудовата миграция, според който отпадат почти всички документи за идващите в България работници.

„По този начин се облекчава бюрократичният процес – в рамките на седем дни ще може да се обработят документите за работа на чужденец“, добави още той.

Николчев каза, че очаква по-добър сезон от миналата година, защото случилото се в страни като Турция, Египет и Тунис е повлияло изключително добре на нашия туристически бранш.

„Европа вижда в България едно сигурно място, подходящо за почивка“, допълни още Николчев.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес